Dagbesteding

Op zorgboerderij Noorddijker Staete zijn we ervan overtuigd dat iedere persoon talenten heeft. Met de dagbestedingen die we aanbieden, proberen we deze talenten tot ontwikkeling te laten komen. Het uiteindelijk doel is om de zelfredzaamheid te vergroten en de betrokkenen zo te begeleiden naar een baan of zelfstandig wonen.

Op Noorddijker Staete worden de onderstaande dagbestedingen aangeboden. De zorgvraag is echter bepalend. Als we geen dagbesteding hebben die aansluit bij de specifieke situatie, dan creëren we een zinvolle dagbesteding.

Tuinonderhoud

In de moestuin wordt op milieuvriendelijke wijze (biologische) groenten en fruit geteeld. De deelnemers aan de dagbesteding voeren alle werkzaamheden zelf uit: land klaarmaken, zaaien en planten, onkruid wieden en oogsten. De producten worden in onze eigen groentewinkel verkocht.

Lees meer

Dieren verzorgen

Op een boerderij horen natuurlijk dieren: koeien, paarden, geiten, enzovoort. Zorgboerderij Noorddijker Staete is wat dat betreft geen uitzondering. Deze dieren hebben verzorging nodig. Niet alleen het voeren valt hier onder, maar ook de nachtverblijven uitmesten, gezondheid en welzijn in de gaten houden en vele andere zaken.

Lees meer

Houtbewerking

Handenarbeid is niet alleen zinvol om tot geestelijke rust te komen, het levert ook mooie producten op. Tijdens deze dagbesteding op zorgboerderij Noorddijker Staete worden onder meer tuinmeubelen van oud steigerhout gemaakt. Ook maken we verplaatstbare moestuintjes op tafelhoogte. De producten worden verkocht.

Lees meer

Over ons

Noorddijker Staete is een zorgboerderij waar dagbesteding wordt aangeboden voor mensen die te maken hebben met autisme of een daaraan verwante stoornis. Voor iedere deelnemer wordt gezocht naar een dagbesteding die past. Verder lezen...

Producten uit de streek

Het verbouwen van groenten en fruit is een belangrijke vorm van dagbesteding op de zorgboerderij. De producten zijn biologisch en worden op ambachtelijke wijze gezaaid, gepoot en geoogst. De producten worden verkocht in het groentewinkeltje.